Не рекомендую!ПлохоНормальноХорошаяРекомендую (2 Оценок, в среднем: 3,00 out of 5)
Загрузка...

Виза в Финляндию

ФинляндияВиза в Финляндию

Для того щоб в’їхати до Фінляндії, достатньо отримати візу будь-якого типу, призначену для відвідування шенгенських країн. Така віза дає право одноразово або багато разів перетинати кордон Фінляндії протягом зазначеного в ній терміну. Звичайна шенгенська віза видається на 90 днів. Якщо потрібен документ більш тривалого терміну, то оформляється національна фінська віза.

Влада країни проводять дуже лояльну візову політику, як і Греція, Франція, Італія. Кількість відмов у видачі віз становить всього 1%. Загальні правила визначаються Шенгенською Візовим Кодексом, який був прийнятий 5 квітня 2010. Оформлення візи до Фінляндії відбувається набагато простіше, ніж в багато країн Шенгену.

Передача всіх повноважень Посольства і Консульства в візові центри зробила це процес набагато швидше і ефективніше. А з 2010 року подати заявку на візу можна в режимі онлайн. Те, що за допомогою візи до Фінляндії можна легко потрапити в будь-яку країну Шенгена, призводить до масового потоку бажаючих здати документи для візи саме в фінський візовий центр.

Потрібно враховувати, що «правило першої країни» ретельно перевіряється, тому, щоб не порушувати візовий режим, потрібно все одно в’їжджати до Фінляндії хоча б на кілька годин і отримувати відповідну відмітку у паспорті.

Робоча чи трудова віза до Фінляндії

Для роботи у Фінляндії необхідно оформити трудову (робочу) візу. Подати заявку на візу потрібно після отримання документів від роботодавця з пропозицією про роботу. Для проходження співбесіди та укладення трудового контракту спочатку потрібно приїхати в країну за короткостроковою туристичною візою.

Після співбесіди роботодавець подає документи в Державну службу зайнятості та місцеве відділення поліції. Після отримання дозволу на працевлаштування документи для візи, яка дає дозвіл на роботу, здаються вже в країні постійного перебування. Одночасно потрібно подавати заявку на ВНЖ статусу «B».

Оформлення робочої візи не потрібно в наступних випадках:

термін перебування менше трьох місяців;
робота носить сезонний характер (збір фруктів і ягід);
морякам, далекобійникам, викладачам, перекладачам, лекторам.
Оформлення візи для роботи за контрактом дає право працювати тільки в певній сфері. При зміні роботодавця потрібно, щоб нова робота не дуже відрізнялася від попередньої. Тимчасова трудова віза може продовжуватися за ініціативою роботодавця. Для постійної роботи потрібно оформляти дозвіл на проживання або дозвіл на перебування.

У виняткових випадках можна отримати візу для роботи, перебуваючи у Фінляндії з іншою метою. Але шансів на її отримання буде набагато менше. Не маючи офіційної роботи, залишатися в країні за робочою візою можна. Потрібно буде знайти іншу роботу або повернутися додому і оформляти новий дозвіл на в’їзд і перебування.

Студентська віза до Фінляндії

Для складання вступних іспитів в фінський вуз достатньо оформити короткострокову шенгенську візу. Після успішного їх проходження та зарахування на навчання необхідно повернутися додому і починати оформлення візи студента. Вона видається на пільгових умовах за відповідним документом вузу. Така віза дає дозвіл працювати не більше 25 годин на тиждень, але робота обов’язково повинна бути за профілем навчання.

Подати заявку на візу можуть наступні категорії іноземців:

зараховані на освітню програму у вищій школі;
одержуючі професійну освіту;
учні шкіл та професійно-технічних училищ;
учасники програм студентського обміну.
Термін візи залежить від програми навчання, і отримати візу можна на період від одного року до п’яти років. Студентська віза в Фінляндії рівноцінна отримання посвідки на проживання. Подавати документи для візи потрібно задовго до початку навчання, тому іноземні студенти попередньо повинні прослухати курс з історії, культури і традицій країни.

Для отримання студентської візи обов’язково надати підтвердження фінансового забезпечення свого перебування у Фінляндії під час навчання. Необхідна сума становить 560 євро на місяць або 6720 євро на рік. Якщо такої суми на рахунку студента не буде, то імміграційні служби відмовлять в отриманні візи.

Бізнес віза до Фінляндії

Віза ділового характеру до Фінляндії потрібна для відвідування заходів пов’язаних з організацією та розвитком бізнесу на території Фінляндії. Вона видається на терміни, які діловий партнер вказує у своєму запрошенні. Однак якщо доводиться часто приїжджати в країну для вирішення ділових питань, краще отримати візу багаторазового відвідування (мультивізу), щоб для кожної поїздки не оформляти документи окремо.

За бізнес лінії Фінляндія видає кілька типів віз терміном на 30, 90, 180 і 365 днів. Можна подати заявку на візу:

одноразову (для однієї поїздки) на визначений строк не більше 3-х місяців;
транзитну (якщо потрібно перетин фінської території) на термін 5 днів для кожної поїздки;
багаторазову (для регулярних відвідувань) із загальним строком не більше 3-х місяців і певною кількістю в’їздів.
Оформлення візи для бізнесу відбувається у спрощеному порядку і найчастіше видається дворічна віза з терміном 180 днів перебування протягом року. Для отримання фінської візи важливо, щоб Фінляндія була першою і основною країною відвідування.

Це означає, що перший в’їзд в шенгенську зону повинен відбуватися через її кордони, а час перебування повинна хоча б на 1 день перевищувати час знаходження в інших країнах Шенгену. Якщо дотримати таку умову не виходить, то потрібно подавати документи для візи в ту країну, де планується провести найбільше днів.

Туристична віза до Фінляндії

Отримати візу для туристичного відвідування Фінляндії можуть не лише туристи, а й особи, які мають інші цілі, не пов’язані з отриманням прибутку (візит до друзів, відвідини родичів та ін.) Часто фінська віза використовується для «відкатки» шенгенської візи, коли для відвідування інших країн потрібна наявність попередніх віз.

Полегшений режим отримання туристичної візи до Фінляндії пов’язаний з розвитком туризму як пріоритетної галузі економіки. Всі стадії, які передбачає оформлення візи, відбуваються в мінімальні терміни і вимагають мінімального пакету документів. У більшості випадків віза проставляється в паспорт не у візовому центрі, а в момент перетину кордону.

Туристична віза до Фінляндії може видаватися на термін туру, купленого у туроператора. Географічна близькість країни дозволяє нашим співвітчизникам приїжджати до Фінляндії на дуже короткі терміни, не оформляючи документи для візи. Для багатьох короткострокових поїздок на 1-3 дні досить пред’явлення закордонного паспорта.

З цілями більш тривалого перебування найкраще подати документи для візи «C», яка дає право на багаторазові поїздки. Тоді можна буде відвідати не тільки Фінляндію, а й сусідні з нею шенгенські країни.

Документи для візи до Фінляндії

Незважаючи на відсутність бюрократичних зволікань, фінські візові органи дуже серйозно ставляться до оформлення візових документів. Тому для того, щоб вчасно отримати візу, потрібно надати повний пакет документів. Доносити відсутні довідки не дозволяється, при відсутності одного з документів, швидше за все, буде отримано відмову у видачі візи.

Важливою перевагою є можливість подати заявку на візу в онлайн режимі на сайті Посольства або візового центру. Так набагато легше правильно заповнити візову анкету, користуючись спливаючими підказками.

Крім анкети в пакет документів входять:

Закордонний паспорт з двома чистими сторінками для проставлення віз.
Оригінали та копії інших наявних паспортів.
Одна кольорова фотографія стандартного формату.
Згода на обробку персональних даних.
Довідка з організації, де працює або навчається людина, яка оформляє документи для візи.
Підтвердження платоспроможності на час перебування у Фінляндії (не менше 60 євро в день).
Запрошення друзів, родичів, партнерів по бізнесу або фінського вузу (для студентів).
Підтвердження проживання (бронь готелів, турпутівки, лист родича і т.д.).
Для кожної категорії осіб, що запитують візу, потрібні додаткові документи, без яких неможливо оформлення візи. Їх список потрібно уточнювати у візовому центрі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *